вторник, 28 февруари 2017 г.

Официални снимки на DS 7 Crossback

Това са официалните снимки на най-новият френски кросоувър модел - DS 7 Crossback, който ще бъде представен официално на автосалона в Женева. Дизайна не е тайна за нас и продължаваме да твърдим, че не е особено впечатляващ въпреки, че е отделено огромно внимание към всеки детайл, както отвън, така и отвътре. Не може да не се отбележи факта, че това в момента е най-луксозният и шикозен модел в гамата на премиум марката на Citroen. С дължина от - 4.57, ширина - 1.89 и височина от - 1.62 метра, моделът ще предлага достатъчно пространство за пет човека. Оборудването е изключително богато, а в най-скъпата си модификация няма да липсва почти нищо, като всеки детайл ще бъде покрит от естествена кожа с най-високо качество. Налице е мултимедийна система с 12-инчов екран, а инструменталният панел пред водача е изцяло дигитализиран. макар от марката все още да не споменават подробности относно този модел се пояснява, че срещу доплащане ще се предлага система за автономно шофиране от последно поколение. 
Що се отнася до механиката се потвърждава информацията, че DS 7 Crossback се основава върху ЕMP2 платформата на PSA, а задвижването е хибридно с мощност от 300к.с. Трансмисията е 8-степенна, автоматична, а окачването - адаптивно с функция за настройки според състоянието на пътното платно, което пък се сканира от специално разположени за целта камери. Гамата от агрегати очакваме да стане ясна до броени часове. Цени все още не се съобщават, нито това дали моделът ещ се предлага в САЩ, но няма да се учудим, ако това се случи. Напълно електрическа версия също се предвижда, но в по-късен етап.
++++++++++++++++++++++++++++++
За задвижване моделът ще разчита на 4-цилиндровият, 1.6 литров мотор във версии на мощност от 180 и 225к.с., както и на 1.6 литровия - HDI с мощност 130 или 180к.с. Серийно повечето агрегати ще са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще бъде налична и споменатата 8-степенна, автоматична скоростна кутия. Хибридната версия е снабдена с бензиновият, 1.6 литров мотор съчетан с два електромотора, чиято обща мощност от 300к.с. се доставя към четирите колела. Благодарение на енергията събрана в литиево-йонната батерия моделът може да изминава до 60км/ч само чрез електродвигателите.
Няма коментари:

Публикуване на коментар