вторник, 22 февруари 2022 г.

Новото поколение на Ford Ranger Raptor представено в Австралия с мощност от 400 к.с.

 Един месец след премиерата на Ford Bronco Raptor, марката представя и новото поколение на Ford Ranger Raptor, което отново ще бъде налично и на пазарите в Европа. Интересно е, че марката ще представи тази версия в САЩ, едва след една година, а до тогава тази версия освен в Европа ще бъде налична и в Австралия. В сравнение с конвенционалната версия на Ford Ranger, модификацията Raptor се отличава с нова радиаторна решетка, променен дизайн на броните, по-широките калници и разбира се увеличеният клиренс. Модификацията Raptor ще се предлага само във версия с четири врати.


В интериора наблюдаваме наличието на спортни седалки и волан, както и по-високо оборудване. Серийно Ford Ranger Raptor ще се предлага с инфотайнмънт системата - SYNC4 с 12-инчов вертикално разположен тъчскрийн и озвучителна система с 10-високоговорителя доставяна от Banq&Olufsen. 


За задвижване освен познатият 2.0 литров, би-турбо дизел с мощност 213 к.с., новото поколение на Ranger Raptor ще се предлага и с 3.0 литров, V6-цилиндров, Ecoboost с мощност 287 к.с. В Австралия, обаче този мотор ще се предлага във версия на мощност от 397 к.с., тъй като на австралийският континент изискванията за вредните емисии са по-облекчени. При всички положение трансмисията е 10-степенна, автоматична предаваща движението към четирите колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар