сряда, 16 февруари 2022 г.

Mercedes AMG EQE (V295) с мощност до 687 к.с.

 Половин година след представянето на Mercedes EQE (V295), марката представя и AMG версията на електрическият седан, която ще се предлага в две версии, съответно - AMG EQE 43 и AMG EQE 53. И двата модела са оборудвани серийно със задвижване и управление на четирите колела и батерия с капацитет от 90.6 кВтч.

Mercedes AMG E43 се задвижва от два електромотора с обща мощност от 476 к.с., които са достатъчни да ускорят модела до 100 км/ч. от място за 4.2 секунди. Обявената максимална скорост е 210 км/ч., която е ограничена по електронен път, а посочената автономия възлиза на 533 км.. По-мощната версия - E53, също е оборудвана с два електромотора разработени от инженерите на AMG с обща мощност от 626 к.с. При нея обаче е наличен опционалният Dynamic Plus пакет, който повишава мощността на електромоторите до 687 к.с. В този случай ускорението от 0 до 100 км/ч. възлиза на 3.3 секунди, а максималната скорост достига 240 км/ч. Това обаче неминуемо се отразява на автономията, която в този случай възлиза на 433 км. Всичките версии са оборудвани с функция за презареждане на батериите, чрез бързо зарядна станция, където за 15 минути можете да дозаредите батерията с енергия за изминаването на 180 км. Системата за рекупериране на енергията работи в три режима, които се управляват от водача, чрез бутон от волана. Това реално отхвърля работата на спирачките, но въпреки всичко клиентите могат да оборудват своите модели и с керамична спирачна система. 

В интериора наблюдаваме спортни седалки от изкуствена кожа или микрофибър, но за по-взискателните клиенти се предлагат и такива с кожа Nappa. Спортният волан и педали също се открояват, като и MBUX Hyperscreen системата, която обаче ще се предлага срещу доплащане.  На борда място намират всевъзможни системи и асистенти подпомагащи шофирането и увеличаващи безопасността, които още повече засилват спокойствието по време на път. Производителят все още не е съобщил цените, но най-вероятно те ще се доближат плътно или дори ще надминат тези на базовата версия на EQS (V297), която се предлага от 106 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар