понеделник, 14 февруари 2022 г.

Ford Focus отново с фейслифт в Китай

 Успоредно с премиерата на Ford Focus Travel в Китай, състояла се през 2020 година, марката показа и фейслифт версията на седан версията, която е популярна сред младите семейства в страната и се радва на добри продажби. Днес обаче Ford, представи поредното освежаване на моделното семейство в Китай, което се сдобива с нова по-агресивна визия и вероятно промени в интериора, чиито снимки все още не са налични. 

Според информацията най-голямата новост, която китайските клиенти очакват е новият, 4-цилиндров, 1.5 литров, турбо бензинов мотор, който ще замени настоящият 3-цилиндров такъв със същият работен обем. Мощността на новият агрегат не се споменава все още, но най-вероятно тя ще бъде около 150 к.с. 

Повече подробности и снимки на китайската версия на Ford Focus за 2022 година ще бъдат добавени в по-късен етап.  

++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалната премиера на модела, която се сътоя днес в Китай (06.06.2022), стана ясно, че мощността на новият 4-цилиндров, 1.5 литров мотор възлиза на 177 к.с. и същият ще бъде куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Въртящият момент е 240 Nm, но за кратко време функцията "Overboost", доставя - 270 Nm. Според производителят ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 7.9 секунди. Продажбите на обновеният Ford Focus в Китай ще започнат от края на лятото, като моделът ще се предлага в хеч версия с 5 врати и седан. Интериорът остава без промяна. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар