понеделник, 14 февруари 2022 г.

Great Wall King Kong е поредният пикап на марката

Китайската марка има толкова много пикапи в своята моделна гама, че човек може да каже, че в Китай се продават повече автомобили от този клас, от колкото в САЩ. Тази седмица Great Wall, представя още един търговски модел наречен King Kong. Според информацията новият модел е базиран върху платформата на Great Wall P8 / Poer, но разполага с изцяло нов дизайн. Great Wall King Kong ще се предлага в две версии на дължина на междуосието и съответно две версии на големина на товарните легени. При всички случаи кабината е с четири врати и място за пет човека. 



Под капака място намира 2.0 литров, турбо дизел покриващ стандартите Евро6, чиято мощност възлиза на 163 к.с. Серийно моделът се предлага 6-степенна механична трансмисия задвижваща задните колела, а срещу доплащане ще може да се поръча и 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела, чрез блокируем диференциал. 


Интериорът също е с нов дизайн и предлага модерна работна обстановка. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а мултимедийната система с интернет достъп разполага с 10.3-инчов тъчскрийн екран. В серийното оборудване са включени неща като: пълен ел. пакет, климатроник, мултифункционален волан, автоматични фарове и чистачки и др. Цените на King Kong ще стартират от около 16 000 долара, като продажбите трябва да започнат от тази пролет. Нищо не се съобщава за експорт на модела, но такъв би било да бъде осъществен в страни от Южна Америка, Африка и Русия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар