четвъртък, 10 февруари 2022 г.

Volkswagen Lavida с фейслифт и изцяло нов интериор

 Предлаганият в Китай и произвеждан на местна почва - Volkswagen Lavida, получава козметични промени и изцяло нов интериор, което трябва да привлече вниманието на бъдещите клиенти. Не е тайна, че китайският модел е основан на познатата в Северна и Южна Америка - Volkswagen Jetta, която наскоро също получи известни актуализации, а самият факт, че до момента трите поколения на модела са генерирали над 5 млн. продажби, говори за интереса на китайците към този седан. Като реверанст към клиентите производителят ще предлага обновеният VW Lavida и с по-спортно излъчване за версията Star Edition, с променен дизайн на броните и радиаторна решетка, която притежава тънка, LED лента свързваща предните светлини. 


Както казахме интериорът е изцяло нов с цифров инструментален панел пред водача и стоящ, 12-инчов дисплей за мултимедийната система. Контролният панел за климатичната инсталация също е нов със сензорни бутони. Воланът е с нов дизайн, а серийно вече е налично и амбиентно осветление в няколко цвята. 


Въпреки значимите промени на екстериора и интериора, марката не е сметнала за необходимо да модернизира механиката. Под капака място продължават да намират атмосферният - 1.5 литров мотор с мощност 115 к.с., куплиран с 6-степенна, механична или автоматична трансмисия. По-нагоре в гамата е позициониран - 1.4 литровият, TSI мотор с мощност 148 к.с., който серийно е куплиран с 7-степенна - DSG трансмисия. При всички случаи задвижващи са само предните колела. 


Продажбите на обновеният Volkswagen Lavida ще стартират от април месец, като цените ще стартират от 18 400 долара. Нищо не ес споменава дали и лифтбак версията наречена Gran Lavida ще получи същите подобрения, но най-вероятно това ще случи най-късно до края на лятото. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар