вторник, 22 февруари 2022 г.

Моделното семейство на Lada Vesta с фейслифт

 Руснаците представиха първите официални снимки на обновената Lada Vesta, която трябваше да бъде представена миналата година, но премиерата бе отлагана поради ред причини. Фейслифт версията се отличава с леки промени в предната част свързани с новата радиаторна решетка, променената оптика на фаровете и новите странични огледала. Погледнат отзад, обновеният модел се характеризира с модерни LED светлини, нов дизайн на бронята и промен капак на багажника. Промените обхващат, цялото моделно семейство на модела, което включва комби версията Lada Vesta SW и Lada West Cross, която ще бъде представена в по-късен етап. 

Все още снимки на интериора липсват, но се надяваме, те да бъдат достъпни в най-скоро време. Там също очакваме значителни промени, като наличието на нова мултимедийна система с плаващ дисплей и цифров инструментален панел пред водача, който ще бъде наличен за по-скъпите нива на оборудване. 

Под капка обаче промени няма. Там място намират познатите 1.6 и 1.8 литрови, бензинови агрегати с мощност от 106 и 122 к.с., предлагани и с газова уредба. Трансмисията при всички случаи е 6-степенна, механична. Версията с 1.6 литровият мотор от Renault с мощност 116 к.с. отново ще се предлага в съчетание с CVT трансмисия. Новост е системата Ride Select, налична за модификациите Cross налична в Lada XRAY Cross, която позволява на водача да избира между 3 режима на движение - Normal, Offroad и Sport с помощта на шайба разположена на конзолата между предните седалки, която влияе на електрониката на двигателя. Версията Lada Vesta Sport за сега остава без подобрения.




Няма коментари:

Публикуване на коментар