четвъртък, 6 януари 2022 г.

Chevrolet Equinox 2024 с онлайн премиера

 Успоредно с Chevrolet Silverado, американците представят и новото поколение на Chevrolet Equinox, което също ще бъде налично само в електрически варианти. Бъдещият електрически кросоувър ще се появи на пазара през следващата година, като модел за 2024 година и ще се предлага успоредно с настоящият модел поне до края на 2025 година. От първите изображения на Chevrolet Equinox 2024, става ясно, че моделът разполага със значително по-динамичен дизайн и явно ще бъде насочен към по-младите клиенти на марката. Компактният SUV ще се предлага във версии LT и RS, като двете ще се различават визуално една от друга. 


Моделът е построен върху познатата  Ultium платформа, която е основа и за модели като: Cadillac LiriqGMC Hummer Hummer EV SUV и споменатият Chevrolet Silverado. Новото поколение на Equinox ще бъде насочено срещу Ford Mustang Mach-E в ценовия диапазон от 30 000 долара, което ще бъде най-големият му коз. 


Към момента не се споменават подробности относно задвижването, но със сигурност моделът ще се предлага във версии с един или два електромотора, чиято автономия ще бъде минимум 500км. От изображението на интериора става ясно, че пред водача място ще намира цифровият инструментален модул, който видяхме в Silverado със сдвоени 11 и 15.3-инчови дисплея, съответно за инструменталният панел и инфотайнмънт системата с гласов контрол. Повече подробности ще станат ясни в края на тази или началото на следващата година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар