четвъртък, 6 януари 2022 г.

TOGG Transition Concept Smart Device показан в Лас Вегас

 Турският стартъп - TOGG, използва възможността и по време на изложението за електроника в Лас Вегас, представи прототип на бъдещ фестбек проектиран отново от Pininfarina, който допълва представенитe преди две години три прототипа на електрически задвижвани модели, които би трябвало да бъдат налични на пазара съвсем скоро. Първият модел на марката се очаква да бъде представен официално до края на тази година, а продажбите трябва да започнат най-късно през пролетта на 2023 година.  


Не става ясно дали Togg - Transition Concept Smart Device е включен в бъдещите планове на марката, но представлява интерес с технологичният си интериор за четирима с единични седалки и множеството инфоразвлекателни екрани.  Пред водача и пасажера, място намира цифров инструментален модул с три широкоекранни дисплея, който според производителят улеснява връзката на пасажерите с технологиите по време на движение. Не можем да останем безразлични и към спортният, мултифункционален волан с плаваща долна част. 


Като цяло TOGG, планира да представи пет модела базирани върху една и съща модулна платформа, която ще използва батерии от китайският производител Farasis. Те от своя страна ще бъдат предлагани и на други производители, като по този начин турската компания демонстрира амбиции за фактор в автомобилният бранш. Дали това ще се осъществи остава да видим, но да не забравяме факта, че зад TOGG, реално стой турската държава, без която това начинание нямаше да бъде възможно.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар