вторник, 7 септември 2021 г.

Mercedes EQG Concept гарантира бъдещето на емблематичният немски офроудър

 Mercedes представя електрическата версия на своя G-class, но като концепция, която трябва да бъде внедрена в серийно производство най-вероятно до 2-3 години, когато бъде направен и фейслифт на модела. Тогава ще станем свидетели и на създаването на новият клас - EQG. Целта на немците е да запази здравия характер на култовият модел, като същевременно да го изпрати в електрическата ера с нулеви емисии, като по този начин ще гарантира неговото бъдеще с поне още 30 години. 


За да се различава от своя събрат с вътрешно горене Мercedes EQG е претърпял някои промени в дизайна на екстериора и подобряват аеродинамиката, която е изключително важна за момента при автомобилите с електрозадвижване с оглед на по-добрата автономия. 


Макар и да изглежда близко до серийно производство Mercedes EQG Concept, разполага с уникално задвижване, което няма нищо общо с останалите електрически модели на марката. Именно това е и причината производителят да не дава точна дата за пазарната премиера на серийният модел, тъй като в момента се провеждат редица изпитания и доработки. EQG Concept е изграден върху познатата рама на G-class с интегрирани в рамата батерии. За задвижване моделът разчита на четири електромотора (по един на всяко колело), като запазва независимото окачването на предния мост от оригинала, заедно с твърдият заден мост. Производителят е предвидил и двустепенна трансмисия с понижаване на предавателното число, каквато ще бъде внедрена за първи път в електрически задвижван модел. Това означава, че бъдещият електрически модел ще разполага със същите офроуд възможности на своя донор, което е изключително важно за неговото бъдеще. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар