вторник, 7 септември 2021 г.

Екзотични: E-Legend EL1

 

Вече е твърде лесно! Немската компания "E-Legent", основана от бившият дизайнер във Volkswagen - Маркус Холцингер, представя електрически наследник на легендарният Audi Sport Quatrro, който ще бъде изложен на фирменият щанд на немският стартъп, по време на автосалона в Мюнхен. Уговорката е, че все пак това е концептуален модел, но готов за серийно производство в случаи, че марката намери спонсори за да го реализира. 



Моделът носи името E-Legend EL1 и се задвижва от три електромотора с обща мощност от 816 к.с. и батерия с капацитет от 90кВтч., идентична с тази при Porsche Taycan, вградена в централния тунел на купето. Тежащият 1680кг. модел, чието купе е изработено от въглеродни сплави ускорява до 100км/ч. от място за 2.8 секунди, а посочената максимална скорост е 255км/ч. Според информацията, автономията възлиза на 425км. 


Марката възнамерява да произведе 30 екземпляра, като цените ще стартират от 890 000 евро, без данъци и такси. Серийното оборудване на EL1, включва 19-цолови предни и 20-цолови задни джанти, инфоразвлекателна система, цифров инструментален панел, ел. пакет, климатик, интелигентни дръжки на вратите и др. След като бъде приключено производството на EL1, марката ще започне работа по модела EL2, който ще бъде електрическа интерпретация на Lancia Stratos и EL3, за който не се съобшава нищо. Първите бройки от EL1, трябва да достигнат до своите собственици най-късно до 2023 година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар