сряда, 8 септември 2021 г.

Microlino 2.0 вдъхновен от BMW Isetta

 До края на тази година, трябва да започне производството на малък градски автомобил, чиито дизайн е вдъхновен от този, на - BMW Isetta. Той е дело на швейцарската компания Micro, която направи своята заявка за подобен модел още през 2016 година. Сега в Мюнхен, марката представи производствената версия на модела под името Microlino 2.0, която предлага място за двама, а конструкцията с оглед изискванията за безопасност се базира на самоносеща каросерия с независимо окачване на предните и задните колела тип - McPherson. 


За задвижване моделът ще разчита на електромотор задвижващ задните колела с мощност от 26 к.с., който ще черпи енергия от литиево-йонна батерия с капацитет от 6, 10 или 14кВтч. Автономията на модела обявена от производителя варира между 95 и 240км. в зависимост от модификацията. Времето за зареждане на батериите от домашната ел. мрежа трае от 3 до 4 часа, като фирмата не споделя времето, ако това се случва чрез бързозарядна станция. Максималната скорост на Microlino 2.0 е ограничена на 90км/ч. 


Интериора на модела е семпъл и не може да очакваме повече, тъй като стартовата цена ще започва от 12 500 евро. Пред водача място намира 7-инчов дисплей за инструменталния панел и миниатюрен тъчскрийн дисплей за функциите на парното и подгряването на задното стъкло. Страничните стъкла са плъзгащи се, така че не очаквайте електрически задвижвани прозорци, но централното заключване на вратата е серия. Срещу доплащане можете да получите двуцветно оцветяване на купето, ръчно отваряем, платнен покрив, алуминиеви двуцветни джанти и др. фънки детайли, които ще персонализират модела. 


Според информацията марката е получила над 24 000 заявки, но имайки предвид, че капацитета на фабриката е 7 500 бройки годишно, то ако искате да притежавате Microlino 2.0 ще трябва да изчакате няколко години. Все пак Micro е готова да инвестира в производствените мощности и са увеличи производството си до 50 автомобила дневно. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар