сряда, 8 септември 2021 г.

Ora Cat 03 ще дойде в Европа до края на 2022г.

 Представената през 2018 година Ora R1, така и не дойде в Европа, но китайската компания собственост на Great Wall е твърдо решена да атакува европейският пазар, за което стана ясно от официалната пресконференция дадена от представителите на марката по време на автосалона в Мюнхен, който отвори врати за журналисти. От изявлението става ясно, че още тази година трябва да започнат продажбите на европейската версия на Great Wall Ora R3, която ще се предлага в две версии наречени Cat 01 и Cat 02, като по този начин се обособява нова марка под името Cat. 


До края на 2022 година обаче, трябва да бъде представен и по-големият модел от тип лифтбак с четири врати наречен Cat 03, чиято предпроизводствена версия е представенa в Мюнхен. Той е построен върху платформата на WEY Mocha с два електромотора с обща мощност от 408 к.с., които ускоряват модела до 100км/ч от място за 3 секунди. Литиево-йонна батерия с капацитет от 82 кВтч. осигурява автономия до  450 км. 


Повече подробности, както и цените на китайските електрически модели ще станат ясни в последствие. Освен в Германия и Англия, марката възнамерява да предлага своите модели и във Франция, Швейцария, Норвегия, Нидерландия и Швеция. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар