сряда, 8 септември 2021 г.

Mercedes-AMG EQS S53 4Matic предлага мощност от 751 к.с.

 Дойде време да видим и AMG версията на Mercedes EQS. Това е и първият модел на AMG, задвижван от електричество, който ще бъде пуснат в серийно производство. Mercedes - AMG EQS S53 4Matic е с нови настройки на електромоторите, окачването и спирачната система. Срещу доплащане са налични и керамична спирачна система, чиито дискове са с размер от 440мм. 


Общата мощност на електромоторите задвижващи електрическата лимузина възлиза  на 650 к.с., но с пакета "Dynamic Plus", тя достига до 751 к.с. Според производителят в този режим, моделът ускорява до 100км/ч. от място за 3.4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Батерията е със същият капацитет, като при нормалната версия с капацитет от 107кВтч., което означава, че от по-голямата мощност е пострадала автономията, която при AMG EQS S53 възлиза на 580 км. 


Интериорът е идентичен с този на луксозната версия, без каквито и да е спортни елементи. Разликата между двете версии се състои в наличието на спортният волан с три спици, сплескан в долната си част и спортните предни седалки. Огромният 56-инчов "Hyperscreen" екран е сериен за модела, както и активирането на задните завиващи колела. Продажбите на Mercedes-AMG EQS S53 4Matic, започват от началото на следващата година, като цени все още не са обявени. 

Междувремено стана ясно, че компанията ще намали своето портфолио в близко бъдеще, като ще се съсредотоми към по-скъпият сегмент и същевременно ще предлага своя собствена дизайнерска линия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар