понеделник, 6 септември 2021 г.

Volkswagen ID.Life Concept е градски кросоувър в ценови диапазон от 20 000 евро

 Още една концепция ще привлича вниманието на посетителите на автосалона в Мюнхен, но този път тя ще намира място на фирмения щанд на VW. Под името ID.Life, марката представя визия за бъдещ градски кросоувър модел, чиято цена не би трябвало да надхвърля 20 000 евро. Разбира се става въпрос за електрически задвижван модел, построен върху опростена версия на МЕВ платформата на VAG с електромотор в предната част и задвижване на предните колела. 


Според информацията Volkswagen ID.Life Concept се задвижва от електромотор с впечатляваща мощност за градски модел от 234 к.с. и батерия с капацитет от 57кВтч., която би трябвало да гарантира автономия от до - 400 км. Ускорението на модела до 100км/ч. става за 6.9 секунди, а максималната скорост ограничена на 140 км/ч. 


Интериорът е издържан в минималистичен стил с многоъгълен волан със сензорен панел за управление на някои от функциите, включително и избор на посоката на движение. Сензорни контролери намират своето място още и на дървената конзола на арматурното табло, а вместо с  мултимедийна система, автомобилът разполага с конзола за смартфон, който може да бъде включен безжично към високоговорителите и да бъде използван като медия център с навигация. 

Очакваната пазарна премиера на подобен модел се очаква да стане факт не по-рано от 2025 година, като марката възнамерява да предлага този тип електромобили на пазарите в Европа, Китай и Северна Америка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар