сряда, 7 април 2021 г.

BAIC Beijing X35 наличен в Европа с цена от 16 990 евро

 От този месец в Белгия, започват продажбите на BAIC X35. Това е компактен кросоувър, който ще се опита да се пребори с модели като: Opel CrosslandRenault Captur и Volkswagen T-Roc, който обаче ще разполага със завидно оборудване имайки предвид ниската цена с която ще се предлага. Според обявената ценова листа в Белгия, китайският модел ще стартира от 16 990 евро, като в серийното оборудване ще бъдат налични неща като: аларма, пълен ел. пакет, мултифункционален волан, мултимедия, климатроник, автоматични светлини и чистачки, подлакътник и множество USB портове. Кожената тапицерия, панорамният отварящ се покрив, камерата за заден ход, LED светлините и много др. ще бъдат налични срещу доплащане или за по-богатите нива на оборудване. 


BAIC Beijing X35 се счита за духовен наследник на Changhe Q35, като за задвижване ще разчита на 1.5 литров, бензинов турбо мотор с мощност 136к.с., който идва директно от Mitsubishi. Серийно той ще се куплира с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане собствениците ще могат да оборудват своите модели и с CVT трансмисия. При всички положения задвижващи са само предните колела. Налична ще бъде и версия работеща с пропан-бутан. 


Освен в Белгия, китайците имат намерение да предлагат този коросоувър и в Испания, като до края на 2022 година моделът трябва да получи подиум и на пазарите в Италия, Гърция и Сърбия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар