сряда, 3 юли 2019 г.

Второто поколение на Renault Captur израства във всички посоки

За шест години Renault Captur, успя да се наложи трайно в сегмента и е един от най-продаваните компактни кросоувъри в Европа с цел 1.2 млн. екземпляра. Именно поради тази причина, марката подхожда много внимателно с второто издание на модела и не прави никакви експерименти. Второто поколение е по-скоро еволюция въпреки, че всичко е ново или по-скоро 85%, от него. Дизайна е по-мускулест, което ще привлече и голяма част от мъжката клиентела, а размерите са нараснали, което пък се отразява благоприятно на вътрешното пространство, като багажното отделение е нараснало с 81 литра. Дизайна е характерния за марката, но впечатление правят новите задни светлини, които ще бъдат наложени във всички останали модели. 
Под капака място ще намират новите бензин и дизелови агрегати, като бензиновите версии ще разчитат на 1.0 и 1.3 литровите турбо мотори с мощност от 100, 130и 155к.с., а дизеловите версии ще разполагат с 1.5 литровия, DCI във версии на мощност от 95 и 115к.с. Трансмисиите са съответно 6-степенна, механична или 7-степенна, двудискова, предаващи движението към предните колела. До края на 2020 година се очаква и хибридна версия с 1.6 литров, атмосферен, бензинов мотор съчетан с два електромотора. 
Израстванането на Captur се усеща и в интериора, които вече е значително по-солиден и качествен. Всъщност той е почти идентичен с този на новото Renault Clio, като клинетите ще имат възможност да избират от 90 цветови комбинации от 18 цвята, като по този начин им се дава възможност за пълно персонализиране на своите модели. Серийно пред водача място намира цифров инструментален панел с размер от 7-инча, а срещу доплащане  ще се предлага 10.2-инчов дисплей. Серийната мултимедия ще разполага с 7-инчов дисплей, а върховата версия ще се предлага с 9.3-инчов дисплей на инфотайнмънт системата с гласов контрол. Налице ще са и нови опции, като: подгряване на волана, автономна система за шофиране от второ ниво, а за тези които държат на лукса ще се предлага версията Initiale Paris с висококачествен кожен салон и хромирани елементи в интериора. Базовото обзавеждане включва: адаптивен автопилот, система за разпознаване на пътните знаци, система за предотвратяване на сблъсък, камера за заден ход, сензор за обекти в сляпата зона на водача и др. Цените все още не са обявени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар