сряда, 10 март 2021 г.

Volkswagen Talagon е новият флагмански SUV на марката

 Ако си мислите, че Volkswagen Atlas и неговата американска версия - Teramount са флагманите при SUV моделите на немският производител - грешите. Марката подготвя още по-голям представител в този клас с името Talagon, което стана ясно днес. Това е производствената версия на концепцията Volkswagen - SMV, която видяхме за първи път, преди две години. Днес пред нас са последните изображения на VW Talagon, които бяха разпространени в мрежата успоредно с оскъдна информация за модела. 


Според информацията дължината на триредовият SUV модел възлиза на 5.15 метра, а междуосието - 2.98 метра. Благодарение на папарашките снимки на интериора, които видяхме в края на 2019 година стана ясно, какво да очакваме от интериора, а днес разбираме, какво ще видим под капака. 


За задвижване VW Talagon ще разчита на 2.0 литровият, TSI мотор във версии на мощност от 186 и 220к.с., като по-мощната версия ще разполага с трансмисия 4х4. На върха на гамата място ще намира версията R-Line, оборудвана с 2.5 литров, TSI с мощност 300к.с. При всички случаи трансмисията е 7-степенна, DSG. Официалната премиера на модела се очаква през април месец в Китай, където ще се осъществява и неговото производство. За съжаление марката не възнамерява да предлага този модел на други пазари. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар