сряда, 22 април 2020 г.

Първият етап от пресъздаването на Bentley Blower е завършен

По време на представянето на Bentley Mulliner Bacalar стана ясно, че марката възнамерява да предложи точни копия на култови модели от миналото на компанията. Ситуацията с пандемията от COVID-19, явно забавя този процес, но тази седмица стана ясно, че първият етап от пресъздаването на култовия Bentley Blower е завършен. Става дума за сканирането на всички 630 части от двама човека, завършено в домашни условия, което е отнело около 1200 часа. Всички сканирани части са вкарани в програмен протокол, чрез който в последствие ще могат да бъдат възпроизведени чрез 3D принтер. Нищо не се споменава за това, кога можем да очакваме готовата версия на модела, която ще бъде произведена в силно ограничена серия от 12 автомобила, но при всички случаи ще трябва да се изчака минимум още две години, а ние през това време ще се опитаме да следим процеса.  

Bentley Blower е състезателна кола разработена от марката през 1921 година, за да спечи надпреварата на 24-часа на Льо Ман. Моделът е задвижван от 4.4 литров, мотор с 4 клапана на цилиндър, което е било изключителна новост по това време. Мощността на агрегата в различните му модификации достига 242к.с. и успява да ускори тежащият 1625кг. автомобил до 222 км/ч. Въпреки това Bentley Blower, не успява да се сдобие с нито един трофей, но това не му пречи да бъде най-търсеният и скъп английски модел в днешно време. последният подаден екземпляр на тър надхвърля сумата от 5 млн. паунда. Остава да гадаем, каква ще бъде цената искана за новите копия от този модел. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Датата е 11.12.2020 година и марката представя първият изцяло завършен екземпляр, който обаче няма е включен в серията от 12 бройки, новопостроени модела, а ще бъде подложен на пътни тестове от 8000км., нужни за финалните настройки и доработки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар