четвъртък, 5 март 2020 г.

Второто поколение на Genesis G80 ще бъде представено този месец

Новото поколение на Genesis G80 ще бъде представено в Корея, този месец като модел за 2021 година. Харесва или не дизайна е в стила на Genesis GV80, но при седана визията е по-сполучлива, благодарение на елегантния силует. 
Като цяло G80 е построен върху платформата на всъдехода, но под капака място намират новите бензинови агрегати, а за някои пазари ще се предлага и 3.0 литровия, турбо дизел с неговите 275к.с. Бензиновите версии ще разчитат на познатите от GV80, 2.5 и 3.5литрови, турбо мотори с мощност съответно от 304 и 375к.с. За сега няма информация относно трансмисиите, но при всички положения за модела ще бъдат налични само автоматични такива с 8 или 10 предавки. Става ясно, че марката работи и по напълно електрическа версия на модела, чиято автономност трябва да бъде около 500км. Такава обаче няма да бъде представена по-рано от 2022 година.
Интериора предизвиква интерес с ювелирната си изработка и минимилистичен дизайн. Пред водача разбира се място намира цифров инструментален панел с размер от 12.3-инча, а инфоразвлекателната система е свързана с широкоекранен 14.5-инчов дисплей. Друг акцент са дървените облицовки и металните превключватели за скоростната кутия, както и отлично изработените кожени седалки. 
Повече подробности, както и снимки с по-ясен образ очакваме до края на месеца и ще бъдат добавени към този пост.
+++++++++++++++++++++++++++++
В САЩ, продажбите на модела ще стартират с 2.5 литровия, турбо мотор с мощност 304к.с., , както и 3.5 литровия, турбо V6 с мощност 380к.с., а на останалите пазари G80 ще бъде наличен и с 2.2 литров, турбо дизел с мощност 210к.с. Серийно задвижването ще се осъществява посредством задните колела, а най-мощната версия ще бъде комплектована серийно със задвижване на четирите колела. Продажбите на новият Genesis G80 в Южна Корея, започват от края на март, а в САЩ и останалият свят моделът ще бъде наличен в края на годината. Цени не се съобщават.




Няма коментари:

Публикуване на коментар