сряда, 1 януари 2020 г.

Честита Нова година с Genesis GV80

В навечерието на новогодишната нощ, корейците разпространиха първите официални снимки на производствената версия на Genesis GV80 Concept, който бе показан преди две години. Макар и неясни, снимките напълно разкриват екстериора и интериора на новият луксозен SUV, който трябва да се конкурира с модели като: Audi Q7BMW X5 и разбира се Mercedes GLE. Това не е много ясно, как ще се случи, но така или иначе корейците твърдо са решени да се изправят срещу немските модели, еталон в този сегмент. 
За съжаление дизайна на екстериора повтаря линиите на концептуалния модел, но трябва да признаем, че изглежда малко по-добре. Интериора няма и помен от този в концепцията, но изглежда подобаващо за един луксозен SUV. Пред водача място намира комбиниран панел с аналогов километраж и цифров дисплей, а в централната част място намира 14.5-инчов тъчскрийн за инфоразвлекателната система. Климатичната инсталация се управлява от сензорни бутони, а скоростният лост е отстъпил място на въртящ се клъстер. Срещу доплащане клиентите могат да поръчат и новата шумоподтискаща система, както и интелигентен круиз контрол с автоматично следене на слепите зони на водача и осъвършенствана система за предотвратяване на сблъсък. 
По отношение на механиката, то в Северна Корея, Genesis GV80 ще се предлага с два бензинови, турбо агрегата с работен обем от 2.5 и 3.5литра и мощност съответно от 300 и 375к.с., както и с V6-цилиндров, турбо дизел с мощност 275к.с. и работен обем от 3.0 литра. При всички случаи скоростната кутия ще е 8-степенна, автоматична, като серийно задвижващи ще са задните колела. Задвижването 4х4 ще се предлага срещу доплащане, както и третия ред седалки. Именно в този модел дебют прави и патентованата преди пет години нова система за предогаждане на препятствия на пътното платно, която влияе пряко върху адаптивното окачване и спирачната система.
Официалната премиера на модела ще се състои по време на автосалона в Детройт, като цени не се споменават. Очакваме до няколко дни да бъде достъпна пълна галерия от снимки, които ще бъдат добавени към този пост.


Няма коментари:

Публикуване на коментар