четвъртък, 5 март 2020 г.

BMW с ново лого (Допълнено)

Напоследък стана модерно компаниите да променят своите лога, което е знак, че повечето обръщат посоката на своето развитие, което се налага от задаващите се нови норми за вредните емисии и бъдещата електрификация на автомобилите. Освен това се търси начин, как да се привлекат нови и по-млади клиенти. BMW не изостава от тендецията и на свой ред представи обновеното си лого успоредно с концепцията BMW i4.
Новото лого запазва формата и цветовете си, но е използван съвсем различен подход. Средната част все още е в синьо и бяло, но шрифта на буквите е леко променен и вече са на прозрачен фон, а външният пръстен е станал бял. Като цяло емблема изглежда в 2D формат. 
При всички положения, новата емблема няма да се хареса на феновете традиционалисти, но най-вероятно с течение на времето ще се привикнат. Успоредно с него баварците представят и нов прочит на логото за своите електрически модели, както и на спортната "М", дивизия които също стават в 2D формат.
++++++++++++++++++++++++++
Според официално изявление на марката става ясно, че новата емблема няма да се прилага върху автомобилите на марката, а остава само за печатните и онлайн издания. Не става ясно дали това решение е взето под натиска на широката обществена реакция или просто компанията е спестила това уточнение при презентацията на новото лого.


Няма коментари:

Публикуване на коментар