понеделник, 18 март 2024 г.

Audi Q6 E-Tron е първият модел на марката издържан в новият дизайнерски стил


 След като миналата година видяхме интериора на изцяло новият за марката SUV - Audi Q6 e-tron, сега имаме възможност да видим модела в целият му блясък, благодарение на официалните снимки разпространени от производителят. Новият електрически SUV споделя платформата на Porsche Macan EV и няма нищо общо с продаваното и произвеждан в Китай - Audi Q6. Audi Q6 E-Tron е и първият модел на марката, който разполага с новият дизайнерски стил на марката с двуредови предни светлини които явно ще станат неразделна част и за бъдещите модели на Audi.  

PPE платформата на Audi разчита на 800-волтова архитектура, което позволява зареждането на батериите от 10 до 80% в най-добрия случай да отнема 21 минути. Първоначално Q6 E-Tron ще се предлага в две версии Q6 и SQ6, като при всички случаи два електромотора задвижват четирите колела. Audi Q6 E-Tron е с мощност от 388к.с. (422 в САЩ), а спортната версия QS6 E-Tron се задоволява с 483 к.с. И двете версии разполагат с лаунч контрол, а когато той е активиран мощността нараства с 30 к.с. за определен период от време. Според производителят ускорението на модела от 0 до 100 км/ч., варира между 4.2 и 5 секунди в зависимост от модификацията, а максималната скорост която може да се постигне е 230 км/ч.. При всички случаи тяговата батерия е с капацитет от 100 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия от над 500 км. 

За интериора няма какво ново да добавим освен факта, че на борда място намира изкуствен интелект с цифров аватар за гласовият асистент. Освен 11.9-инчовият цифров инструментален панел и 14.5-инчовият дисплей за инфо-развлекателната система, собствениците на Audi Q6 E-Tron ще могат да оборудват своите модели с HUD дисплей с добавена реалност и трети дисплей за спътника на водача с размер от 10.9-инча, от който може да се гледат филми по време на движение без това да разсейва водача. Продажбите на Audi Q6 E-Tron, трябва да започнат в края на лятото с цена от 74 600 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар