понеделник, 25 юли 2022 г.

Audi Q6 ще бъде флагманският SUV на марката в Китай, основан върху MQB платформата на VW

Audi представя в Китай, триредов SUV модел, чието производство ще се осъществява в местните фабрики на SAIC. Честно казано, този модел е безмислен в портфолиото на немската марка още повече, че се основава на представеният миналата година  Volkswagen Talagon, чиято MQB платформа, макар и модифицирана изживява последните си дни. 

В сравнение с модела на VW, Audi Q6 предлага значително по-качествен интериор и богато оборудване. Серийно моделът ще се предлага с 12.3-инчов, цифров инструментален панел и мултимедия с 10.1-инчов екран, а за контрол на климатичната инсталация е предвиден трети дисплей с размер от 8.6-инча. С дължина от 5.1 метра, новият модел е по-голям от Audi Q7, ап ространството в интериора е предостатъчно, като ще бъдат налични версии с 6 или 7 места. Версията с 6 места е с индивидуални седалки оборудвани с вентилация и масажна функция. Цените в Китай ще стартират от 74 000 и ще достигат 96 000 долара, което е с около 25%, повече от споменатият модел на VW, който също се предлага и произвежда само в Китай.

Под капака на Audi Q6, място ще намират само бензинови агрегати. Това са 2.0 литровият, TSI във версии на мощност от 231 и 265 к.с., както и V6-цилиндровият, 2.5 литров - TFSI с мощност 300 к.с. При всички случаи трансмисията е 7-степенна, двудискова предаваща движението към четирите колела.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар