сряда, 7 февруари 2024 г.

Новият Mini Cooper само с бензинови мотори

 Английската марка представя новото поколение на Mini Cooper, което специално трябва да се отбележи, че няма нищо общо с електрическото Mini, което е разработено съвместно с Great Wall. За разлика от своят събрат новото Mini Cooper ще се предлага с конвенционално задвижване и се основава върху преработената от настоящият модел платформа. Дизайнерите са направили всичко възможно да намалят визуалните разлики между двата модела, което до някъде им се е получило особено, ако бъдат погледнати отзад. 

По отношение на интериора, нещата са малко по-различни въпреки пренесеният директно от електрическият модел контролен панел за смяна на предавките, позициониран централно на таблото. Цялостното впечатление обаче е за сваляне на нивото комфорт поради наличието на множеството количество пластмасови и детайли и текстилни повърхности. Централният 9.4-инчов, кръгъл - OLED централен дисплей  също идва директно от електрическата версия, заедно с новата операционна система работеща под Android и 3D графика. На борда място намират и редица асистиращи системи включително и автономно шофиране от ниво 2+ с 12 ултразвукови радара, което обаче ще се предлага срещу доплащане. 

Базовата версия на новото Mini Cooper ще се предлага с 3-цилиндровият, 1.5 литров турбо бензинов мотор с мощност 156 к.с. Над него за версията Cooper S е наличен 2.0 литровият, 4-цилиндров мотор с мощност 204 к.с. При всички случаи трансмисията е автоматична и задвижва само предните колела. 

Продажбите на Mini Cooper, трябва да стартират още тази пролет с цени от 28 900 евро, а производството ще се осъществява в Англия. За сега все още не е потвърдено наличието на открита версия на модела, но се надяваме такава все пак да има тъй като по всичко личи, че електрическата модификация няма да се сдобие с такава, поне в близките 4-5 години. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар