сряда, 12 април 2023 г.

Новото Mini разработено съвместно Great Wall

Новото поколение на Mini ще бъде представено официално през лятото, а продажбите трябва да стартират от началото на следващата година. Пред нас са първите снимки на модела във версия - S, които ни дават ясна представа за неговата визия, която все повече отдалечава моделът от неговите корени. Според информацията с която разполагаме, новото поколение е разработено съвместно Great Wall и ще се предлага само с електрическо задвижване. Производството на модела ще се осъществява в Китай и Германия, а в Англия ще продължава да се произвежда настоящият модел с ДВГ, който ще се предлага успоредно с електрическата версия, но с променен дизайн кореспондиращ с този на моделът който виждаме днес. 

Все още не разполагаме със снимки на интериора, но това което виждаме от екстериора, не ни дава повод за големи очаквания. Китайското Mini ще се предлага в две версии на мощност съответно от: 184 и 224 к.с. и батерии с капацитет от 40 и 54 кВтч., които според китайският цикъл за измерване ще осигуряват автономия от 322 и 402 км. Очаква се и модификация John Cooper Works, чиято мощност ще бъде над 250 к.с. 

Най-вероятно още тази година ще видим и новото Mini Countryman, както и производствената версия на Mini Aceman Concept, които ще споделят същата платформа на електрическото Mini. Повече подробности, както и официални снимки на модела ще бъдат публикувани в последствие. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

След представените официални снимки на интериора става ясно, че новото Mini ще разполага само с един разположен централно цифров инструментален панел, който ще отговаря за цялата информация в автомобила. За най-важната информация все пак пред водача място намира дискретен хедъп дисплей, който се прибира в таблото по желание на водача. Централната конзола за управление на климатичната инсталация е с опростен дизайн, а ювелирните превключватели от досегашните поколения на модела са изместени от семпли, пластмасови бутони включително и за управлението на скоростите, което е необяснима крачка назад, имайки предвид статута на компактният модел. Под тях е позиционирана още една група от пластмасови бутони за аварийните светлини и т.н. За тапицерията на интериора е използвана текстилна материя в която е интегрирана LED плетка за амбиентното осветление. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар