сряда, 12 април 2023 г.

Volkswagen ID.7 ще бъде представен в Шанхай на 18-ти април


 Официалната премиера на електрически задвижваният седан Volkswagen ID.7 ще се състой по време на автосалона в Шанхай, но днес имаме възможност да видим първите негови изображения без камуфлаж. Както се очакваше, като цяло дизайнът следва този на концепцията Volkswagen ID. Aero, която видяхме миналата година, но наблюдаваме и някои съществени разлики най-вече във формата на предните светлини, дизайна на броните и дръжките на вратите, които вече не са електрически. Volkswagen ID.7 ще бъде наличен на пазарите в Китай, Европа и САЩ, от следващата година и ще се изправи директно срещу Tesla Model 3

По отношение на интериора можем да кажем, че ID.7 ще бъде най-комфортният представител от електрическото семейство на марката. Тук вече не може да се критикува качеството на материалите, което в останалите представители на ID семейството е поставено под въпрос. Оборудването също е на ниво, като най-голям акцент се обръща на първата в света интелигентна климатична инсталация, която следи слънчевите зони в купето и усилва потока на студен въздух към тях. Цифровият инструментален панел пред водача е малък и показва само най-важната информация за водача, но явно ще може да бъде допълнен с HUD дисплей. За сметка на това екранът за инфотайнмънт системата е с размер от 12-инча и от него ще се управляват всички функции в автомобила. Сензорните контролери на климатичната инсталация са интегрирани в корпуса на екрана. 

Официалната информация за задвижването все още не е публикувана, но според информацията с която разполагаме за базовата версия, то тя ще разчита на електромотор с мощност 204 к.с. и батерия с капацитет 77 кВтч., която на хартия трябва да осигурява пробег от 700 км. Най-вероятно ще има е версии с два електромотора и задвижване на четирите колела и батерия от 82 кВтч. Според непотвърдена информация в този модел, дебют ще направи и новият електромотор на компанията с мощност над 280 к.с., с  охлаждаща система, което ще допринесе за по-голяма производителност.


Повече подробности и снимки очаквайте следващата седмица.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 

Флагманският електрически седан на марката дебютира с новия електромотор на компанията, чиято мощност е 282 к.с. За него са налични батерии с капацитет от 82 и 91 кВтч., които ще осигуряват автономия от 615 и 700 км. Системата поддържа 170kW за зареждане. Версията със задвижване на четирите колела и два електромотора ще разполага с обща мощност от 308 к.с., като максималната скорост е ограничена на 155 км/ч.

Стандартно VW ID.7 ще се предлага с HUD дисплей с добавена реалност и 3D ефект, е неговите настройки водачът ще може да управлява от сензорните бутони на волана. Инфоразвлекателната система идва с 15-инчов дисплей и гласови команди за някои от функциите в автомобила. Освен интелигентната климатична инсталация, ID.7 може да бъде оборудван и с интелигентни седалки, които са снабдени с датчици за температура и влага, което позволява на системата Climatronic да ги охлажда или нагрява при нужда. Масажиращата система също е част от тях. панорамният покрив също е оборудван с интелигентна система за прозрачност, която го прави прозрачен или непрозрачен в зависимост от силата на слънчевите лъчи. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар