вторник, 11 април 2023 г.

MG Cyberster наличен в Европа от 2024г.

 Това е първата официална снимка на първият в света изцяло електрически роудстър насочен към масовите купупувачи. Той е дело на MG и носи името Cyberster. Дизайна е далеч от този на представеният преди две години MG Cyberster Concept, но прави чест на китайците, че въобще представят подобен модел на пазара изпреварвайки конкуренцията. Официалната премиера на модела ще се състои през следващата седмица по време на автоизложението в Шанхай. Дизайна на каросерията е традиционен за роудстър моделите с мек сгъваем покрив и предлага място за двама човека. Впечатление правят и задните светлини във вформата на стрелка, но се надяваме шрифта на надписа на задния капак да бъде променен, когато моделът пристигне в Европа. 

Според информацията дължината на Cyberster възлиза на 4.53 метра, а собственото тегло надхвърля 1850 кг. моделът ще се предлага във версия със задвижване само на задните или на четирите колела. 

Базовата версия ще разчита на електромотор с мощност 310 к.с., а модификацията с два електромотора ще разполага с допълнителен електромотор задвижващ предните колела и комбинирана мощност от 544 к.с. За сега не се съобщават данни за литиево-йонната батерия, която ще се произвежда съвместно от CATL и SAIC. Останалите подробности ще бъдат добавени в последствие, като се надяваме това да се случи още тази седмица. 


+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Вече е потвърдено, че електрическият роудстър ще бъде наличен на пазарите и в Европа от лятото на следващата година. потвърдена е и информацията за задвижване на модела, като базовата версия ще се задвижва от един електромотор разположен на задния мост с мощност 314 к.с., а по-мощната модификация с два електромотора и задвижване на четирите колела разчита на втори електромотор на предния мост, а общата мощност към колелата възлиза на 544 к.с. В най-скоро време очакваме още снимки на модела, както и описание на интериора. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар