петък, 2 юни 2023 г.

Ще получи ли Fiat Topolino статута на Vespa при автомобилите?

 Когато си под шапката на огромен концерн като Stallantis, трябва да се съобразяваш с неговите виждания за бъдещето, която по някога те кара да предлагаш огромни недоразумения в своята гама, какъвто е случая с Opel Rocks-e избран за "Най-грозен автомобил на AutoblogBG" за 2021г., който пък е клонинг на Citroen Ami. Третото предложение за този електрически градски модел от концерна идва с емблемите на Fiat и носи името Topolino но тук, като че ли моделът подхожда най-добре в портфолиото на италианската марка и се вписва в нейното историческо наследство. 

Италианските дизайнери отново надминават себе си и придават на кубичният електромобил изключително сладко излъчване, подхождащо на настроенията на лазурният бряг, където най-вероятно това лято ще бъде често срещан модел. За сега снимки на интериора, но силно се надяваме, че там също ще има промени в средиземноморски стил засилени и от липсата на странични врати.

По отношение на задвижването, то там промени не се очакват, което ще рече, че благодарение на електрическият мотор с мощност 8 к.с. и батерията с капацитет 5.5 кВтч., ще можете да правите своите обиколки на крайбрежните градове в радиус от 70 км., със скорост не по-голяма от - 45 км/ч. При всички случай обаче, тази версия освен най-стилната ще бъде и най-скъпата, като очакванията са цените да се доближат до прага от 10 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар