вторник, 11 юни 2019 г.

Mercedes GLB идва с технологии от S-class

Само няколко месеца, след като видяхме концепцията на Mercedes GLB, марката показва производствената версия на модела, която ще бъде налична на пазара през есента на тази година. Както можете да се досетите новият, глобален SUV е позициониран между GLA и GLC и ще разполага с трети ред седалки, който обаче ще се поръчват допълнително срещу солидно заплащане, тъй като ще разполагат със странични въздушни възглавници, поставки за чаши, възможност за реглаж и множество USB портове. Реално този модел обезсмисля присъствието на GLA в гамата на марката, тъй като предлага предостатъчно място, а компактните размери, които са както следва: дължина - 4.63, ширина - 1.83 и височина - 1.66 метра, го правят функционален и в градска среда. Багажното пространство също е подобаващо и възлиза на 550 литра.
Интериора не изневерява на стила наложен в последните модели на марката, като серийно ще се предлага инфотайнмънт системата MBUX, от последно поколение и множество асистенти подпомагащи шофирането. Срещу доплащане дори ще може да се поръча и полуавтономната системата за шофиране, която идва директно от  Mercedes S-class

Според информацията, Mercedes GLB ще се предлага с два бензинови и един дизелов агрегат. Бензиновите версии ще разчитат на 1.3-литровия, турбо мотор разработен от Renault с мощност 163к.с. и 2.0 литровия - М260, чиято мощност е 224к.с. Дизеловите версии ще са оборудвани с 2.0 литров, турбо мотор, който ще се предлага във версии на мощност от 150 и 190к.с. Наличните трансмисии ще са само автоматични със седем или осем предавки, а задвижването на четирите колела ще се предлага серийно с изключение за версиите 200 и 200d, но при желание и те ще могат да бъдат оборудвани с нея. Според производителят, средния разход на гориво ще бъде в рамките на 4.9 и 7.4л/100км. Цени все още не са оповестени, но най-вероятно долния праг няма да бъде по-малък от 40 000 евро.



Няма коментари:

Публикуване на коментар