вторник, 8 октомври 2024 г.

Луксът, който тежи повече от златото: Rolls-Royce Ghost facelift

 

След обновяването на Rolls-Royce Cullinan и отстраняването на главният дизайнер на марката, явно нещата не се подобряват значително и това го доказва фейслифт версията на Rolls-Royce Ghost - модел е проектиран да отговори на нуждите на клиентите, които търсят не само престиж, но и удоволствие от шофирането. Дизайнът на обновеният Rolls-Royce Ghost  е еволюция на класическите линии на марката. Външният вид на автомобила е изчистен и монолитен, с акцент върху аеродинамиката и елегантността. Новите противоречиви LED фарове и задни светлини придават модерен облик, докато характерната решетка на Rolls-Royce остава централна точка на дизайна. В допълнение, обновеният Ghost  предлага над 44 000 различни цветови комбинации чрез услугата Bespoke, което позволява на клиентите да създадат автомобил, който отразява техния личен стил. 

Интериорът на Ghost е въплъщение на лукс и внимание към детайла. Вътрешността е облицована с висококачествени материали като кожа, дърво и новата тъкан Duality Twill, изработена от бамбук и включваща над 2.2 милиона шева. Седалките са изключително удобни и предлагат множество настройки за максимален комфорт. Технологиите в интериора включват новата инфотейнмънт  система Spirit, която позволява управление на различни функции на автомобила чрез смартфон приложение и три отделни дисплея. Обстановката се допълва и от премиум озвучителната система с мощност от 1400W и 18 високоговорителя.

Добрата новина е, че моделът запазва конвенционалното задвижване с ДВГ и не се поддава на хибридизацията, която е превзе неговият пряк конкурент Bentley Flying Spur Speed. Под капака място продължава да намира добрият-стар V12-цилиндров, би-турбо мотор от BMW с работен обем 6.75 литра. Неговата мощност е 571 к.с., които ускоряват луксозният колос до 100 км/ч. от място за 4.6 секунди. Тази мощност се предава на четирите колела чрез осемстепенна автоматична трансмисия, което осигурява плавно и динамично шофиране. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч., поради съображения за комфорт. Производителят гарантира, че до тази граница от максимална скорост, возещите се на задните седалки няма да усетят нейната стойност особено, ако са дръпнали страничните странични завеси. Това до някъде се дължи на окачването разработено от марката, което еволюира вече 10 години. 

Обновеният Rolls-Royce Ghost не е просто автомобил, а символ на лукс и иновации. Този модел показва как традиционните автомобилни марки могат да се адаптират към съвременните изисквания на пазара, като същевременно запазват своята идентичност без да се поддават на новите тенденции.


Няма коментари:

Публикуване на коментар