четвъртък, 4 юли 2024 г.

BYD Song L DM-i - хибридът, който ще ви изненада!



BYD напоследък представи повече нови модели автомобили, от колкото торти веригата на сладкарница "Неделя". Последният модел който китайците ще представят на пазара през лятото е хибридният SUV наречен Song L DM-i. Този SUV е като слон в стаята - голям, внушителен, и не може да не го забележите въпреки невзрачният си дизайн. Song L DM-i не е просто поредният модел на марката, а е достъпен хибрид пълен с изненади. 

Представите си, че карате кола която е едновременно екологична и мощна. С електрически пробег от 112 километра, можете да се движите из града без капчица бензин. А когато ви е нужна повече мощност, 1.5-литровият двигател и електромотора с мощност от 218 к.с. ще ви измъкнат от всякаква ситуация. Хибридната система е от 5-то поколение и е идентична с тази на представеният преди няколко месеца седан BYD Qin L, чиято платформа използва. Бензиновият атмосферен мотор с мощност 101 к.с., работи основно като генератор на тяговата батерия която тук ще бъде налична с капацитет от 18.3 или 26.7 кВтч. Както разбрахме в изцяло електрически режим моделът ще може да изминава до 112 км., но със зареден до горе резервоар и пълна батерия автономията според производителят е около 2000 км., а посоченият среден разход на гориво от 2.9л/100км., няма да остави никой равнодушен.

С дължина от 4.78 метра и междуосие - 2.78 метра, хибридният китайски SUV предлага място за 5 човека. Все още марката не е разпространила официални снимки на интериора, но се съобщава, че същият ще бъде близък до този на седан версията. Това означава, че въпреки стартовата си цена от 20 600 долара, BYD Song L DM-i ще бъде луксозен оазис, пълен с удобства и ще предлага просторен интериор, опционален панорамен покрив, 15.6-инчов сензорен екран и всичко, което бихте искали от един съвременен SUV. 

Изрично трябва да споменем, че новият модел няма нищо общо с изцяло електрическият BYD Song L и  най-вероятно ще замени BYD Song Plus въпреки, че в следващите няколко години и двете хибридни SUV-та ще се предлагат успоредно на пазара. Повече снимки ще бъдат добавени в последствие. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар