петък, 1 март 2024 г.

Обновеният BYD Song Plus само с Plug-in хибридна технология

Най-големият китайски производител актуализира своят кросоувър BYD Song Plus, който вече ще се предлага само с хибридно задвижване. Разликите в дизайна се забелязват от пръв поглед. Предната част е издържана в новия стил на марката, а погледнат отзад обновеният модел се отличава с новата си броня и промененият светлинен подпис на светлините. 

В интериора също има значителни промени, като цифровият инструментален панел пред водача вече е свободно стоящ с размер от 8.8-инча. Новата инфотейнмънт система е оборудвана с плаващ, 15.6-инчов въртящ се дисплей, а предните седалки са оборудвани с вентилация. Корите на вратите също са изцяло нови с вградено амбиентно осветление, а серийно за модела вече е наличен и панорамен покрив. Ценовата война в Китай, засяга и този модел чиито цени ще стартират от 15 300 долара, цена по-ниска дори и от версията с конвенционално задвижване, която както стана ясно вече няма да се предлага. 

За задвижване обновеният BYD Song Plus ще разчита на модернизираната Plug-in хибридна технология с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 110 к.с., съчетан с електромотор с мощност 203 к.с. и E-CVT трансмисия. Благодарение на тяговата батерия на борда която ще бъде налична във версии с капацитет от 12.9 или 18.3 кВтч., моделът ще може да изминава между 59 и 110 км. в изцяло електрически режим. Производителят съобщава, че с пълен резервоар и заредена батерия, автономията на модела мъже да достигне 1090 км. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар