събота, 14 октомври 2023 г.

Това е производствената версия на BYD Song L


До края на годината в Китай, започват продажбите на новият електрически крос-лифтбек BYD Song L, чиято предпроизводствена версия видяхме тази пролет. Серийният модел се отличава с новия дизайн на броните и наличието на конвенционални странични огледала, но като цяло купето е останало без промяна с дизайн издържан в новият стил на марката. Размерите на модела са както следва: дължина - 4.84, ширина - 1.95, височина - 1.56 и междуосие - 2.93 метра. 

Интериора е издържан в минималистичен стил с два стоящи дисплея, съответно за инструменталният панел пред водача с размер от 8.8-инча и 15.6-инча за инфотайнмънт системата. Физически бутони се забелязват само на централната конзола между седалките и на волана с двуредов дизайн на спиците. возещите се на втория ред седалки също командват климатичната инсталация в своята част, чрез сензорен панел. 

Официалната информация за задвижването все още не е разпространена, но тъй като BYD Song L е базиран върху платформата на BYD Seal EV, можем да очакваме 800-волтова архитектура и наличието на два електромотора с общо мощност от 510 к.с. Тяговите батерии ще бъдат с капацитет от 71 и 82 кВтч. в зависимост от версията и ще доставят автономия до 670 км., за версията с един мотор задвижващ само задните колела с мощност 313 к.с. Прогнозната цена именно на тази версия е 250 000 юана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар