петък, 5 юли 2024 г.

Първото поколение на Volkswagen Amarok ще се предлага и произвежда в Южна Америка поне още 7 г.

 Първото поколение на Volkswagen Amarok, бързо спечели симпатиите на клиентите в Южна Америка със своят здрав, мощни двигатели и практични характеристики. Немският производител взима това по внимание и въпреки наличието на новия модел, първото поколение все още ще се предлага и произвежда в Латинска Америка, като дори ще представи неговата обновена версия, което означава, че неговият живот е гарантиран за поне още 5-7 години. 

Официалната премиера на обновеният VW Amarok ще се състои в началото на август месец в Аржентина където ще се и произвежда, но днес пред нас е първата официална снимка на модела разпространена от компанията.  От нея става ясно, че обновеният Amarok ще се отличава с внушителен външен вид, съчетаващ елементи от SUV и пикап издържан в стила на по-малкият пикап Volkswagen Saveiro. Предната част се характеризира с нов дизайн на бронята, радиаторната решетка и предни LED светлини издържани в нов стил, а страничните линии са по-изчистени и мускулести. 

Снимки на интериора все още не са налични, но се предполага наличието на множество асистенти за подпомагане на шофирането, които ще бъдат налични още от базовото ниво на оборудване и ще дават възможност за полуавтономно управление. Както досега, моделът ще се предлага с двойна и единична кабина с 2 или 4 врати. 

Производителят съобщава, че най-новата версия на Amarok, няма да се различава технически от настоящата. Това означава, че под капака място ще намират 4-цилиндровият, турбо дизел с работен обем от 2.0 литра с мощност 140 или 180 к.с., както и V6-цилиндровият, 3.0 литров TDI агрегат във версия на мощност от 204 или 258 к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, а срещу доплащане ще се предлага и 8-степенната, автоматична скоростна кутия, както и задвижването 4х4. Повече снимки на обновеният VW Amarok предлаган в Южна Америка ще бъдат добавени веднага след официалната премиера на модела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар