събота, 13 юли 2024 г.

Geely Geome Xingyuan е достъпен електрически хечбек който ще бъде достъпен на пазара в Китай още тази година

Китайският производител Geely, представя е нов играч в света на електрическите автомобили, който пристигна, за да оспори доминирането на модели като BYD Dolphin

 и Wuling Bingo EV. С атрактивен дизайн и конкурентна цена, новият компактен, електрически хечбек обещава да привлече вниманието на много шофьори. Неговото име е Geely Geome Xingyuan и се отличава със своя модерен дизайн, който напомня на някои от по-скъпите модели на Geely. Стилистиката с плаващ покрив придава на автомобила елегантен вид, а LED фаровете с триъгълна форма и стоповете подчертават динамичния му характер. Що се отнася до размерите, Xingyuan се позиционира като компактен хечбек с дължина 4.13 метра и междуосие от 2.65 метра. Това го прави идеален за градското шофиране и лесно маневриране в тесни улици. 

Базовата версия на Xingyuan е оборудвана с електромотор с мощност 79 к.с. който осигурява максимална скорост от 125 км/ч. Въпреки че не е най-мощният на пазара, този двигател предлага достатъчно динамика за ежедневна употреба, тъй като общото тегло на модела възлиза на 1215 кг., което е отличен резултат в сегмента. Налична ще бъде и по-мощна версия с мощност от 116 к.с., чиято максимална скорост ще достига 135 км/ч. Подробности за капацитета на батерията и точния пробег все още не са официално обявени. Очаква се Xingyuan да предложи достатъчен пробег за ежедневните нужди на повечето шофьори.

Въпреки че е позициониран като достъпен автомобил, Geome Xingyuan се очаква да бъде оборудван с достатъчно технологии и удобства. Информационно-развлекателната система вероятно ще включва голям сензорен екран и поддръжка на смартфон интеграция. Повече подробности за модела, както и снимки ще бъдат добавени в по-късен етап.


Няма коментари:

Публикуване на коментар