събота, 13 юли 2024 г.

Ще успее ли новият BYD Song Pro да се наложи на претъпкания пазар на SUV-ове?

 

След BYD Song L DM-i, китайската марка е готова и с новото поколение на BYD Song Pro, чиято премиера явно ще се състои съвсем скоро. Този стилен и технологично напреднал автомобил обещава да предложи атрактивна алтернатива на утвърдените европейски марки. Song Pro се отличава с модерен и динамичен дизайн, който съчетава елементи на кросоувър и SUV. Предната част се характеризира  голяма радиаторна решетка интегрирана в бронята и стилни LED фарове, а задната част е подчертана от единична задна LED светлина и спойлер. Автомобилът е с размери, които го позиционират в компактния SUV сегмент, предлагайки достатъчно място както за пътниците, така и за багаж. Според информацията дължината на модела възлиза на 4.73 метра, а междуосието възлиза на 2.71 метра. Това означава, че Song Pro ще бъде една идея по-къс от Song L и ще бъде позициониран ценово значително по-ниско. Очаква се моделът да стартират с цени от 15 500 долара и да достига до 20 700 долара в зависимост от версията. 

За задвижване BYD Song Pro ще разчита на 5-тото поколение хибридна система за задвижване DM, което комбинира бензинов двигател с електрически мотор, осигурявайки нисък разход на гориво и възможност за движение само на електричество на къси разстояния. Бензиновият 1.5 литров мотор с мощност 99 к.с. тук е съчетан с електромотор с мощност 215 к.с., захранван от тягова батерия интегрирана в пода на шасито с капацитет 18.3 кВтч. Производителят съобщава, че в изцяло електрически режим, тежащият 1765 кг., хибриден SUV ще може да изминава до 93 км. 

Знаем, че китайската марка обръща голямо внимание на безопасността и се очаква Song Pro да бъде оборудван с множество системи за активна и пасивна безопасност, като например адаптивен круиз контрол, система за автоматично спиране и асистент за поддържане на лентата. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар