петък, 12 юли 2024 г.

MG S5: Революция на пазара за EV - SUV-та или просто поредният претендент

 След представянето на новото поколение MG HS, сега английската марка ни изненадва с нов електрически SUV - MG S5. той ще бъде основан върху платформата на MG Mulan / MG4 и се се отличава с модерен и динамичен дизайн, съчетаващ спортни линии с елегантни елементи. Предната част е доминирана от тънки LED светлини и радиаторна решетка издържана в стила на тази от MG Cyberster. MG S5 е с дължина - 4.48 метра и разполага с междуосие от 2.73, което му осигурява достатъчно просторен интериор и достатъчно място за багаж. 

Снимки на интериора обаче все още не са разпространени, но е ясно, че той ще предлага комфорт изпълнен с висококачествени материали и инфо-развлекателна система съвместима с Apple CarPlay и Android Auto. Пред водача се очаква място да намира цифров инструментален панел с размер от поне 10.2-инча. Оборудването ще включва множество функции за безопасност и асистиращи системи за шофиране, включително адаптивен автопилот, система за аварийно спиране, система за следене на лентата на движение и разпознаване на пътни знаци. Срещу доплащане ще се предлагат неща като: панорамен покрив, отопляеми седалки, вентилация на седалките, аудио система с 12 високоговорителя и др.

За сега производителят е потвърдил версия с един електромотор позициониран на задния мост с мощност 170 к.с. и общо тегло от 1615 кг. Максималната скорост на модела е 170 км/ч., а литиево-желязо-фосфатната батерия ще осигурява пробег от поне 450 км. с едно зареждане. Тя от своя страна ще може да се зарежда с AC зарядни станции до 11 kW, както и с DC зарядни устройства до 150 kW. При бързо зареждане батерията може да се зареди от 10% до 80% за 35 минути. При всички случаи ще бъде налична и двумоторна версия с мощност над 200 к.с., но за нея, както и за подробната информация свързана с MG S5 ще трябва да изчакаме поне още 3-4 месеца, която ще се състои и неговата официална премиера. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар