петък, 12 юли 2024 г.

Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic+: Звяр, който ще ви изтръгне сърцето и парите

 

Пригответе се за нещо, което ще ви разтърси до дъното на душата. Нещо, което ще ви накара да забравите за скучните си колички и да си представите, че сте пилоти от Формула 1. Пред вас е Mercedes-AMG GT63 Pro 4Matic+, който разширява гамата на спортното купе с версия насочена към пистата. Въпреки наличието на високопроизводителният Mercedes-AMG GT63 SE Perfomance, производителят бързо разбра, че добавеното тегло от хибридната технология не може да заинтригува хората жадни за шофиране в чист вид, въпреки изобилието от мощност. 

Новата версия GT63 Pro 4matic+ разполага с подобрена аеродинамика с активни аероелементи и стационарен заден спойлер който генерира допълнителни 33 кг. притискателна сила на задният мост спрямо електрическият такъв. Моделът разполага и с подобрено охлаждане, което е важна част за модел който ще бъде експлоатиран на пистата. Освен това V8-цилиндровият, 4.0 литров би-турбо агрегат с мощност 611 к.с. разполага с допълнителни радиатори монтирани в арките на предните калници. Серийната 9-степенна, автоматична трансмисия също получава допълнителен маслен радиатор, както и двата диференциала на системата 4Matic+ за задвижване на четирите колела благодарение на която този звяр може да се промъкне през завоите с лекота, сякаш е танцьор на балет. За добрата стабилност и постигане на максимално странично G-ускорение се грижи активното окачване AMG RIDE CONTROL. Според информацията ускорението от 0 до 100км/ч. отнема 3.2 секунди, а максималната скорост възлиза на 317 км/ч. Тези показатели не са по-добри от характеристиките на GT63 SE Perfomance, но при всички случаи новата версия ще бъде със значително по-добро време за обиколка на пистата.

Mercedes GT63 Pro не е просто за удоволствие от шофирането. Той е и практичен, въпреки липсата на задни седалки. Интериорът е луксозен и елегантен, но с нотка спортна агресия. Седалките са удобни и поддържащи, а воланът е облицован с кожа и алкантара, сякаш е взет от болид. Към тях се присъединява и инфотейнмънт MBUX системата с 11.9-инчов екран, която лесна за използване и предлага множество функции. Ако търсите автомобил който ще ви разтърси до дъното на душата, ще ви накара да забравите за всичко друго и ще ви пренесе в друг свят, Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic+ е вашият избор, но ще трябва да се разделите с поне 250 000 евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар