неделя, 14 юли 2024 г.

Honda Ye S7 с пробив в електрическата мобилност в Китай

Забравете всичко, което знаете за Honda. Японският гигант току-що представи своята най-смела заложба досега на пазара на електрически автомобили - Honda Ye S7. Този футуристичен SUV не е просто още една кола с батерии. Той е изявление, предизвикателство и обещание за едно ново начало и е производствена версия на първият модел от Ye-серията, представена преди няколко месеца с три концептуални модела.  Ye S7 е първият модел на марката който приема новия дизайнерски език и притежава новото лого на марката. Агресивните линии, футуристичните фарове и внушителните размери го превръщат в магнит за погледи. 

Това което остава скрито за очите са чифт електромотори, които осигуряват впечатляващо ускорение и плавно движение. Според информацията тяхната обща мощност възлиза на впечатляващите 469 к.с. и ще се захранват от троен пакет литиева батерия доставяна от CATL, чиито капацитет e 89.8 кВтч., която ще осигурява автономия от 620 км.. С цел по-добрата автономия, максималната скорост на дългият 4.75 метра електрически SUV  е ограничена на 180 км/ч. Инженерите на Honda са постигнали идеален баланс между ефективност и динамика, което позволява на автомобила да се движи с лекота както в градски условия, така и по магистралата. Една от отличителните черти на модела е възможността за регенеративно спиране. При спиране или намаляване на скоростта, кинетичната енергия на автомобила се преобразува в електрическа енергия и се връща обратно в батерията.

Снимки на интериора все още липсват, но Ye S7 ще бъде пълен с най-новите технологии. Автопилотът от последно поколение, виртуалният асистент и системата за разпознаване на глас ще превръщат шофирането в истинско удоволствие. А благодарение на опционалният соларен покрив, батерията на колата се зарежда допълнително дори когато сте паркирани. Ye S7 е оборудван с най-съвременната система за автономно шофиране. Колата може да ускорява, да спира и да завива самостоятелно, като следи трафика и пътните знаци с прецизност. Благодарение на усъвършенстваната система за разпознаване на глас, можете да контролирате почти всички функции на колата с гласови команди, а огромният централен дисплей който се очаква да бъде наличен е не просто екран, а истински център за управление. Той предоставя интуитивен интерфейс за всички функции на автомобила и може да се персонализира според вашите предпочитания. Продажбите на Honda Ye S7 в Китай ще стартират от края на лятото с цени между 27 500 и 35 400 долара. 

Повече подробности за модела, чиито пазар ще бъде китайският ще бъдат добавени към този пост в последствие. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар