понеделник, 10 юни 2024 г.

Piëch Automotive преосмисля концепцията за своето бъдещо електрическо GT купе

 

Представената преди 5 години концепция Piëch Automotive Mark Zero EV така и не успя да бъде реализирана, като причина за това компанията посочва пандемичната криза обхванала автомобилният бранш. Сега обаче компанията представя нови планове за своят електрически модел, според които същият трябва да бъде представен на пазара до 2028 година. Успоредно с това обаче, моделът е претърпял значителни промени което все пак е сигнал, че проектът не е изоставен. Става ясно още, че управлението на компанията е поето от германеца Тобиас Мьорс, който е бил изпълнителен директор на Mercedes и Aston Martin. 

Според последната информация за Piech GT става ясно, че моделът е преосмислен изцяло, като възможността той да се предлага и с конвенционално задвижване е изоставена напълно. За сметка на това компанията се насочва към нова задвижваща EV система, която разполага с два електромотора с обща мощност от 1080 к.с., които трябва да катапултират електрическото GT купе до 100 км/ч. от място за 2.6 секунди и да постига максимална скорост от 300 км/ч. Общото тегло на модела възлиза на 1800 кг., а тяговата батерия на борда е с капацитет от 90 кВтч. и би трябвало да осигурява автономия до 500 км. 

Интериорът на дългият 4.8 метра модела все още не е разкрит, но марката съобщава, че същият няма да отстъпва по оборудване и наличие на технологии спрямо най-добрите представители от бранша и ще предлага място за 2+2 места. Намеренията на компанията са да произвежда поне 2000 автомобила годишно, като се споменава цена от около 200 000 евро. Плановете за представянето и на SUV модел не са изоставени, което от своя страна би трябвало да увеличи производственият обем на марката до 7-8 000 автомобила годишно.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар