понеделник, 29 април 2024 г.

Italdesign Quintessenza Concept прави връзката между човек и природа още по-силна


Италианското дизайнерско студио напомня за себе си в Пекин с концепцията Quintessenza, която по всичко личи няма да стигне до серийно производство. Моделът е замислен като предложение за перфектната връзка между хората и природата и демонстрира 55-годишното наследство с което студиото разполага. 

Основата на модела е изработена от леки алуминиеви сплави и разполага с 800-волтова архитектура за работата на трите електромотора на борда и тяговата батерия с капацитет от 150 кВтч. Според производителят общата мощност на модела възлиза на 789 к.с. и ускорява до 100 км/ч. от място за 3.9 секунди. 

Въпреки дължината си от 5.56 метра и междуосието от 3.24 метра, Italdesign Quintessenza предлага място само за 4 човека, а благодарение на нежичните си врати достъпът до купето е безпроблемен. Благодарение на гъвкавата конструкция и специално проектираната задна врата, която е част от покрива моделът лесно се превръща в своеобразен пикап, а возещите се на задните седалки, които могат да се завъртят на 180 градуса могат да се насладят на пейзажа когато задната врата е отворена дори и по време на движение.  Този подход вече може да се види в предлаганият на китайският пазар Changan Qiyuan E07 и все още е въпрос на време да се разбере, дали този тип каросерия ще бъде приета от потребителите. 

Интериорът включва плаващо арматурно табло изработено от плат и мраморна основа с прост дизайн и чисти повърхности. Контролерите за климатичната инсталация са скрити под текстилната материя и стават видими благодарение на специално проектирана за целта прожекционна технология. Останалите контроли за различните функции в автомобила включително управлението на изкуственият интелект на борда, селектора за различните режими на работа и управлението на инфо-развлекателната система са интегрирани във волана. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар