понеделник, 29 април 2024 г.

Новото поколение на Aion V с вътрешно пространство съпоставимо с това на BMW X5

 

Четири години след представянето на Aion V, китайската марка представя новото поколение на модела. То е проектирано като глобален SUV и израства във всяко едно направление. Сега дължината му възлиза на 4.60 метра, а междуосието е увеличено до 2.77 метра, което е довело до увеличение на вътрешното пространство с цели 20%, като според производителят, сега то е съпоставимо с това на BMW X5 (G05). Според непотвърдена информация, новият модел на марката ще стане основа и за модел на Toyota, който ще се предлага на китайския пазар още през следващата година. 

Новият Aion V е построен върху изцяло новата електрическа платформа на GAC наречена - AEP с интегрирано електрическо задвижване и батерия с термо помпа, която предлага безпроблемна работа при температури от - 35 до 55 градуса. Техниката работи върху 400-волтова архитектура, която съкращава зареждането на тяговата батерия с 60%. Според информацията за 15 минути заряд  от правилната станция може да бъде добавена енергия достатъчна за изминаването на 370 км. Мощността на модела възлиза на 184 к.с., но капацитета на тяговата батерия все още не е оповестена официално въпреки, че се споменава автономия от 750 км.

Снимки на интериора също липсват, но се споменава наличието на самообучаващ се AI кокпит, който отговаря на нуждите на всички пасажери. Предните седалки са снабдени с функция за автоматично сгъване, образувайки двуметрово легло. В централната конзола между седалките е интегриран хладилник за напитки, а озвучителната система е оборудвана с 9 високоговорителя. Всичко това ще се предлага серийно за модела. Срещу доплащане ще бъде налична автономна система за шофиране с 11 камери, 5 мм. радари, които осигуряват релаксиращо шофиране както в града, така и на магистрала. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар