четвъртък, 7 март 2024 г.

Rivian R2 наличен на пазара от 2026 година


Преди броени минути, американската компания Rivian представи нов SUV модел наречен R2, който трябва да бъде наличен на пазара през 2026 година с цени от 45 000 долара. Дизайнът е издържан в характерният за марката стил с овалните LED предни светлини и е като умалено копие на триредовият Rivian R1S .  Дължината на модела възлиза на 4.71 метра, а междуосието - 3.1 метра. По-късото междуосие означава и по-малко пространство, което автоматично означава, че новият модел ще се предлага само във версия с 5 места. За сметка на това обаче, багажното пространство е със завидни размери и е достатъчно да побере велосипед. Ако това не е достатъчно в предната част е предвидено още едно отделение за багаж в което спокойно могат да се поберат два средни куфара. 

По време на представянето на Rivian R2, изпълнителният директор на марка бе предпазлив в изнасянето на информация но даде да се разбере, че моделът се уповава върху новоразработена платформа с батерия интегрирана в пода и наличие до три електромотора. Споменава се автономия от поне 480 км. и ускорение до 100 км/ч. от място за около 3 секунди. Благодарение на стандартният NACS порт, моделът ще може да се зарежда безпроблемно и от зарядните станции на Tesla. 

Интериорът е доста приятен с минималистичен дизайн и два отделни дисплея съответно за инструментариума и инфо-развлекателната система. Благодарение на скейтборд платформата, климатичната инсталация е изнесена до голяма степен там, където се намира двигателят при конвенционално задвижваните модели на пазара, което отваря място за наличието на две огромни жабки. Задният прозорец се прибира във вратата на багажника, което позволява по-лесен достъп и движение, когато той е отворен в допълнение с двата задни прозореца, които се отварят странично с електрически механизми. За ефирната обстановка по време на пътуване се грижи и серийният панорамен покрив, който има за цел и да олекоти конструкцията на електрическият SUV модел. Налична на борда е система за автономно шофиране от ниво 3, снабдена с 11 HD камери и 5 радара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар