четвъртък, 7 март 2024 г.

Rivian R3 ще бъде най-достъпният модел на американският стартъп

 До голяма степен премиерата на новият SUV модел Rivian R2, бе засенчена от представянето на бъдещ компактен кросоувър на марката, който трябва да бъде представен на пазара малко след новият SUV модел. Неговото име ще бъде Rivian R3 и ще се предлага в нормална и приключенска версия наречена R3X. Дизайна е елегантен с безрамкови врати и насочен към младите клиенти на марката. 

Rivian R3 е построен върху идентичната с тази на R2 платформа, но със скъсено до 2.8 метра междуосие, а в най-добрата си версия ще разполага с 3 електромотора. Това означава, че Rivian R3 ще се превърне в най-достъпният модел на марката с цени от около 35-40 000 долара и ще бъде пряк конкурент на Fisker Pear

Както се досещате информацията относно Rivian R3 е оскъдна но се знае, че за модела ще бъдат налични два типа батерии, които ще могат да се зареждат в рамките на 30 минути, ако това става от станциите на Tesla в диапазона между 10 и 80%. 

Интериора на R3 е до голяма степен идентичен с този на R2, като автономната система от 3-то ниво налична в R2 ще бъде налична и за него. Панорамният покрив ще бъде наличен още от базовото ниво на изпълнение, както и задните седалки с функция за подгряване. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар