понеделник, 8 януари 2024 г.

Iran Khodro Ray е първият SUV на марката


Иранската марка е на път да представи първият си самостоятелно разработен модел наречен Ray, чиито продажби освен в Иран ще се осъществяват и в страни като: Сирия, Ирак, Сенегал, Азербайджан и най-вероятно Русия.  IKCO Ray е и първият SUV в историята на марката и е базиран върху платформата на първото поколение на Peugeot 2008, която е станала достояние на иранците благодарение на Dongfeng, тъй като французите които бяха дългогодишни партньори на Iran Chodro, прекратиха всякакви взаимоотношения с компанията поради икономическите санкции наложени на страната от страна на запада. Както става ясно обаче, който има желание намира и начин и това важи в пълна сила за иранската марка, която е вложила значителни средства да представи един модерен модел. Въпреки, че платформата е от предходното поколение на 2008, дизайнерите са дали всичко от себе си и са успели да придадат съвсем нова линия с детайли копирани от новото поколение на Peugeot 2008

Според информацията IKCO Ray ще разполага с 1.6 литров, бензинов мотор с мощност 116 к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия задвижваща предните колела. Налична за модела ще бъде и версия с 1.7 литров, турбо бензинов мотор с мощност 160 к.с., куплиран с 6-степенна, механична или 7-степенна, двудискова трансмисия с възможност за смяна на предавките от лостчета на волана. 

Интериора е подобаващ за един съвременен модел с цифров панел с два сдвоени 12-инчови дисплея съответно за инструментариума и мултимедийната система. Озвучителната система в най-високата си версия ще разполага с 9 високоговорителя, а на борда място ще намират и неща като: кожен мултифункционален волан, климатик, круиз контрол и амбиентно осветление, но за  безключовият достъп, стъкленият люк на тавана, парк сензорите придружени с камера за заден ход и още много и други удобства ще трябва да се доплаща. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар