събота, 6 януари 2024 г.

Tata Punch EV и Nexon EV представени в Индия с цени от 20 000$

В Индия започват продажбите на електрическите версии на  Tata Punch и Nexon, които ще стартират със стартови цени между 20 и 25 000 долара. Електрическите модели разполагат със собствена визия издържана в новия стил на марката с тънка LED светлина в предната част разпростираща се от край до край, която ще стане основен елемент за електрическите модели на Тата. 

Tata Punch EV ще се предлага в две версии на мощност на електромотора позициониран в предната част и задвижващ предните колела. На разположение са мотори с мощност от 75 или 129 к.с., оборудвани с 26 или 30 кВтч. батерия, която осигурява автономия на хартия между 315 и 325 км. По-голямата тягова батерия ще има възможност да се зарежда и чрез бързозарядна станция.

От съобщенията става ясно, че интериорът на Punch EV ще разполага с цифров инструментален панел и 10.2-инчова инфо-развлекателна система, а климатичната инсталация се управлява от панел със сензорни бутони. На борда място ще намират и пакет от камери с обзор 360 градуса, 6 въздушни възглавници, круиз контрол, климатик и др. Срещу доплащане за модела е наличен панорамен покрив и безключов достъп до автомобила.

По-големият модел Tata Nexon EV ще бъде наличен само във версия с мощност от 130 к.с., за която ще се предлагат тягови батерии с капацитет от 30 и 40.5 кВтч. Според информацията автономията на модела варира между 325 и 465 км., като версията с по-голяма батерия разполага и с регенерираща система в два режима на работа и възможност за двупосочно зареждане. Оборудването на Tata Nexon EV е значително по-богато от това на Punch EV. Той разполага с модерна инфотейнмънт система с гласов контрол и 12.3-инчов екран на борда, заедно с модерна навигация и възможност за планиране на маршрута. При всички случаи и за двата модела производителят дава гаранция на батериите от 8 години или 160 000 км. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар