четвъртък, 24 август 2023 г.

Mercedes обновява едновременно електрическите - EQA (H243) и EQB (X243)


Представени само преди две години, електрическите Mercedes EQA (H243) и EQB (X243), получават своята фейслифт версия, която освен козметичните промени разполагат с по-голяма автономност и нови технологии. Външно промените се свеждат до наличието на новата декоративна решетка, леки корекции на броните и нов светлинен подпис на задните светлини. 

В интериора и двата модела получават нов волан и централна конзола между седалките, от която отпада тъчпада за управление на инфотайнмънт системата. Като стана дума за MBUX медийната система, то обновените версии вече идват серийно с 10.2-инчови дисплей за инструментариума и медийната система от последно поколение с 5G свързаност и актуализации по въздуха. Производителят съобщава още, че серийната система за поддържане движението в лентата на движение, както и активният асистент за паркиране са с усъвършенствани. 

Що се отнася за задвижвенето, то базовият модел продължава да разчита на един електромотор с мощност 190 к.с., последван от двумоторните версии с мощност от 228 и 292 к.с. Новост е по-голямата батерия с капацитет от 70.5 кВтч., която осигурява автономия до 536 км. И двата модела поддържат технология за зареждане със скорост от 100 кВтч., както и функцията Plug & Charge, която не изисква допълнително удостоверяване от клиента. До сега това бе налично само в по-горните класове на електрическите модели от EQ-серията на Mercedes. 

Продажбите на обновените Mercedes EQA и EQB в Европа ще стартират от тази есен, но доставките на първите екземпляри ще бъде не по-рано от началото на 2024 година. Цените все още не са оповестени, но се надяваме, че надценката, която ще иска немският производител за направените подобрения няма да бъде повече от 1500 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар