неделя, 18 април 2021 г.

Mercedes EQB (X243) е най-новият електрически SUV на марката

Електрическата версия на Mercedes GLB ще бъде пречислена към моделното семейство на EQ и ще носи наименованието - EQB. Това е поредният електрически модел на марката представен в последните няколко месеца, а неговите продажби трябва да започнат до края на тази година. Mercedes EQB ще се произвежда в Китай и Унгария и ще се предлага на почти всички пазари. 


За задвижване Mercedes EQB, който е технически събрат на Mercedes EQA, като разчита на един или два електромотора задвижващи съответно предните или четирите колела и батерия от 66.5кВтч. Мощността на базовата версия възлиза на 190к.с., а версията AMG-Line с два електромотора разполага с 288к.с. Посочената автономия от производителят е минимум 419км. (реални - 370), а презареждането на батерията от 10 до 80%, отнема  30 минути, чрез бързозарядна станция или около 6 часа в домашни условия. Според информацията времето за ускорение от 0 до 100км/ч. е 9.2 секунди, а максималната скорост е ограничена на 160км/ч. 


Интериора на триредовият електрически SUV модел е идентичен с този на GLB, но тук се наблюдават нови материали и по-богата възможност за персонализиране. Инфоразвлекателната система - MBUX е последно поколение и преизчислява най-бързият маршрут до вашата дестинация имайки предвид трафика, наличието на зарядни станции по пътя и дори метеорологичните условия, които могат да повлияят на консумацията на електроенергия. Цените в Европа ще започват от около 50 000 евро, но имайки предвид субсидиите в повечето европейски държави при покупка на електромобил, цената ще спадне с близо 20%. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар