четвъртък, 24 август 2023 г.

Mahindra Global Pick Up Concept предвестник на новият товарен модел на марката

С концепцията Global Pick Up, индийската марка потвърждава слуховете, че работи върху  нов товарен модел базиран на Mahindra Scorpio-N, който ще наследи модела Goa Pick-Up. Концепцията е в напълно завършен вид и готова за серийно производство, което ни кара да мислим, че още следващата година марката ще присъства в този сегмент с едно адекватно и модерно предложение, конкурентно на Ford Ranger и Toyota Hilux. Като потенциални пазари за модела се смятат тези в Африка, Австралия, Азия, Близкия изток и Южна Америка.  

Концепцията Mahindra Global Pick Up, разполага с увеличен клиренс благодарение на своето окачване и е насочена за употреба извън пътя. Все още не е потвърдена дали серийната версия ще разполага с подобна модификация, но имайки предвид, че този род пикапи набират все по-голяма популярност има голяма вероятност това да се случи. Според информацията моделът разчита на ново поколение дизелов агрегат, куплиран с 6-степенна, автоматична или автоматична трансмисия задвижващи четирите колела чрез 4WD система с четири режима на движение. 

Снимки на интериора липсват, но се предполага, че той ще бъде пренесен директно от Scorpio-N, заедно с новите системи и асистенти за подпомагане на шофирането включително и пакета предоставящ автономно ниво на шофиране от 2-ро ниво. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар